Bradley Wiggins i Mark Cavendish dvostruki akt su nešto za uživanje

Njihova dva zajednička svjetska naslova u disciplini, u Manchesteru 2008 i sada ovdje, bookend veličanstvene dvije Olimpijske igre za britanski biciklizam. Godine 2008., kada je Manchesterov turnir oduševio na isti način kao i londonska gužva, Cavendish je ipak morao pobijediti na jednoj od svojih 26 Tour de France stadija, Wiggins je nary mislio ciljati žuti dres na Tour i proizvodnju Linija u britanskoj tvornici za biciklističku medalju upravo se zagrijavala. „U 2008. kada smo osvojili zajedno, nismo ništa učinili na putu; Nismo osvojili Tour turnu „, rekao je Cavendish. „Osam godina smo pobijedili svijet“, rekao je Wiggins. „To je kao Barack Obama, više od osam godina, imali smo dobar turn, vratili smo cijeli krug i ponovno osvojili.“ Ovi 200 krugova bili su drugo poglavlje u izvanrednoj zajedničkoj sportskoj povijesti.Godine 2008. bili su timovi na High Roadovoj ekipi i za to ljeto u Pekingu od njih se očekuje da preuzmu naslov Madison, ali Wigginsove noge ispuštaju, do Cavendishove ljutnje. Kasnije te godine Wiggins je zamijenio timove kako bi izbjegao 100% nogometni Bet365 bonus postaje jedan od Cavendishovih ljudi koji su vodili, kao što je to rekao. U 2009. su se zajedno srušili na Touru, Cavendish dominiraju sprintima i Wigginsima dokazujući da bi mogao ciljati sveukupno, a krajem 2011. godine stariji muškarac je na konačnim kružnim točkama u Kopenhagenu zauzeo masivno skretanje na prvom mjestu U sljedećem sezoni parovi su se ponovno okupili na Team Sky, u zajedničkom činu koji je ponekad bio nelagodno jer se britanski tim borio kako bi pomirio Cavendishinu potrebu za sprint vlakom i Wigginsovu želju Osvojiti Tour.Međutim, kraj Tour 2012, s Wigginsom u žutom rezultiralo je potpunim skladom na cesti, a Wiggins je stavio izvanredne napore na prednjoj utrci – nešto rijetko viđenoj od pobjednika Toura – kako bi se osiguralo da Cavendish osvoji stadione na Brive i Pariz. Kao što je Wiggins tako često rekao, vid Brita u žutom dresu koji vodi još jednog Britanca u duginim jerseyom do Champs Elyséesa na pobjedu na pozornici je nešto što vjerojatno nikada neće biti Ponovno vidio.Nekoliko dana kasnije utaborio se u zemlju u uzaludnom uzorku pokušavajući osigurati zlato za Cavendish u utrci londonske ceste, hrana za Bet365 plaćanja kreditnim karticama razmišljanje onih koji osjećaju da nije sportaš koji se daje besplatnim, velikodušnim gestama.

Pobjeda je stvorena upravo takvim taktikama koje su osvojile par njihovih prvih svjetova: rana pozornost na akumuliranje bodova koje se nude na sprintima koji su se pojavili svakih 20 krugova na 200 krugova, 50 kilometara prije utrke Da dobije krug na terenu koji bi zaključio posao.Problem je bio u tome što su Francuska, Kolumbija – s Fernandom Gaviria, koja je dominirala proteklog dana omnijom u nevjerojatnom stilu – i Švicarska imala je samo vlastiti krug za obranu. Tri su momčadi znala da, ako Wiggins i Cavendish su se kretali 50 metara ispred njih, nikad ih ne bi doveli do pete, ali kritički su uspjeli pobjeći španjolskom, a Wigginsova vještina na jahanju solo – što mu je osvojila Tour i zlato u Londonu 2012. Odmor, s Cavendishom pružajući jednako vitalne valove brzine: savršeno uparivanje speedster i stayer.Nakon što je okret bio dobiven – bilo je potrebno oko pet minuta, što je relativno dugo – nije bilo dovoljno vremena za bilo koga tko ih oponašati, a njihova bitna prednost značila je da ih se ne može izazvati.

„Jednom Dobivate pola kruga koju vrlo rijetko zanemarite „, rekao je Wiggins. „Započnete uzimajući natrag, jer su pelotonovi toliko zategnuti. Tada ćete početi dobivati ​​nacrt, pa sam znao kada smo dobili pola krila i vidjeli smo Ukrajine na leđima, da bismo dobili krug. Dobro je da su Španjolci bili s nama.Oni su bili jaki i ne vjerujem da bismo to učinili na vlastitom turniru. 2016. Svjetsko prvenstvo u biciklizmu UCI-a London – u slikama Pročitajte više

Baš kao kada je Wiggins uzeo svoju olimpijsku brončanu medalju na disciplinu u 2004 s Robom Haylesom, sudar kratko stavio paru naslov u opasnosti, kada Cavendish skliznula dolje banke 11 krug out. „Nisam znao da je pao, nastavio sam gledati i razmišljati“ gdje je on? Ovo je dugo skretanje „, rekao je Wiggins. „Bio sam izvan njega, samo pjenjenje u ustima posljednjih 10 krugova.“ Sada Wiggins je usredotočen na završnu fazu karijere koja seže natrag na svjetski juniorski potraga title u 1998, Kada je biciklizam u Velikoj Britaniji bio Pepeljuga i termin MAMIL još se nije trebao skovati.Dosad je većina odigrala skriptu za velikog čovjeka: naslov svjetskog suđenja u 2014. godini, duhovna ponuda za osvajanje Paris-Roubaix Classic prošle godine, zapis tog sata. Sada i prošlost, Cavendish također počinje razmišljati o popunjavanju prostora u svojim palmaršama, stoga je obnovljeni fokus na stazi koja ga je dovela ovdje u srednjoročnom traženju olimpijske zlatne medalje.

Dvojica se možda dobro sjedinjuju. Ako Cavendish odluči za Riu, zajedno će voziti timsku potragu i ovdje Wiggins je rekao da će ove zime vjerojatno ići najmanje šest dana zajedno, bilo u Londonu ili Gentu. Kao što je rekao, sa svojim šeširom povjesničara biciklizma, kao dvostruki čin Madison nalikuju velikom belgijskom sparivanju Eddyja Merckxa i Patricka Sercu; Osvajač i sprinter, pobjednik i pobjednik Tour stagea.Wiggins je također nagađao o potpisivanju Cavendisha njegovom istoimenom timu ako se proširi u budućim godinama. Međutim, ovo je bio njihov posljednji zajednički čin na međunarodnoj sceni – i dugo će živjeti u srcima i umovima.

Rate the review