Jag älskar golf, Muirfield, men jag vill inte gå med i din snotty club

Royal Troon kommer att vara värd för årets Open. Det erkänner inte heller kvinnor, även om en snabb omröstning från medlemmarna kan förändras just i tid för att undvika negativ publicitet. Royal St George’s, en annan Open-plats, erkände kvinnliga medlemmar 2015. Så det är en helt ny sak, denna “kvinnliga medlemmar” malarkey. En ny sak Unibet som man misstänker har inte orsakats av den plötsliga upplysningen av gamla män i plus-fours och argyle-mönstrade hoppare.

Som vanligt pratar pengar. Kommersiella sponsorer som golf beror på kan inte ses för att stödja sådana stora och gammaldags idéer. De kommer att falla som flugor. Gillar de som Rolex, MasterCard, HSBC och Ralph Lauren sina bilder sullied av Unibet sportspel sverige denna nonsens?Självklart har de inte och R & A har klokt det.

Professionella golfare vill inte heller vara associerade med det. De vill ses som idrottare i en modern sport som rör sig med tiden och accepterar förändring. Golf hade ett enormt tillfälle att ändra sin bild med sin olympiska integration. Föreställ dig det roliga bland internationella foursomes. Det skulle ha gjort det annorlunda från någon annan golfkonkurrens och kunde ha varit Unibet enormt spännande. Istället har vi den normala strokeplay-tävlingen som vi ser vecka i veckan.

Muirfield är en gammaldags klubb. Det hävdar sig att vara “en gentlemans club där golf spelas”. Det är med andra ord inte en riktig golfklubb. Ett brev skickades från “nej” -kampanjen strax före omröstningen. Det är värt att kommentera för komedivärdet ensam.Tydligen finns det en tradition att spela foursomes (för icke-golfare, det är då ett par spelare träffar alternativa skott. Därför, medan fyra personer spelar, är det bara två bollar som verkligen spelar). Det är ett snabbare format självklart och brevet oroar sig för att kvinnor inte skulle klara det.

Det står faktiskt: “Det kommer att ta en speciell typ av damspelare för att kunna göra allting förväntas av dem i den mall som föreslås och damerna medlemskap som helhet kanske inte uppfyller denna standard. “Jo, vi vet aldrig, ska vi? Jag har ingen Energybet statistik för att få tillbaka det här, men den dag som någon kan visa mig att kvinnor spelar golf långsammare än män, jag ska äta mina sjujärn. Ja, kvinnor får inte slå bollen så långt som män. Som en konsekvens förlorar vi färre bollar och spenderar mindre tid på att leta efter dem i ljungan.Myt av kvinnor och långsam lek är bara det…en myt.Skotlands handikapp? Sexistiska golfklubbar | Kevin McKenna Läs mer

Det är uppenbart att Muirfield är en utmanande kurs. Uppspelningsfrekvensen är fyra timmar och 10 minuter för 18 hål. Jag spelade 18 hål på torsdag på tre timmar och 15 minuter, och det inbegrep att stoppa för en smörgås på halvvägshuset.

Ett annat argument som framförs av “nej” -kampanjen är att inte många kvinnor skulle vilja ansluta sig. Exakt. Jag vill inte gå med i din snottiga klubb. Golf är min hobby. Jag älskar det och jag skulle vilja spela det där jag känner mig välkommen, inte som någon andraklassig medborgare. Muirfels problem är dock golfens problem. Bilden är skrämmande.R & A: s hållning går lite för att förbättra det, men i slutändan är det faktum att inte ha den öppna, och den enorma finansiella kontoko som det förändrar sinnena i Muirfield-medlemskapet. </P >

Jag tvivlar inte på att de kommer att få en annan omröstning snart när de inser hur dyrt deras beslut har varit och de kommer att få sina erforderliga två tredjedelar majoritet, men förvänta mig inte att jag rusar upp för en spel.

Rate the review