Tiende Magic Weekend viser rugby league har funnet en fin vert i Newcastle

Rask fremover 24 timer, og den første Magic Weekend ble ferdig med et slag da Leeds slo Bradford Bulls med høflighet av en av de mest kontroversielle forsøkene i Super League-historien, da det ble stadig tydeligere, hadde Jordan Tansey rørt ned fra en offside-posisjon som Unibet hendelsen ble gjenopptatt kontinuerlig på skjermene inne i stadion.

„Det hjalp det med å starte med et ekte kjevefallende øyeblikk – noen ville gjøre det til en konspirasjonsteori uten tvil, men det var en ulykke fra en tjenestemann som gjorde det minneverdig og noe som aldri ville bli glemt, sier RFLs administrerende direktør, Nigel Wood.

Det er tingen om Magic Weekend; akkurat når du Unibet betting sider med startbonus tror det har gått eller ikke gått i gang, er det et øyeblikk av drama eller spenningen til et nytt spillested som gjør at du realiserer den årlige to-dagers festivalen i rugby-liga mer enn fortjener sin plass på kalenderen.

Som Super League forbereder seg på å arrangere arrangementet for tiende gang – „hvem ville trodd vi ville komme så langt,“ sier Wood – det er et øyeblikk han sier at hendelsen kom av alderen etter å ha brukt sin embryonale år på veien i Cardiff og Edinburgh med liten Unibet appell eller clamor. „Å få akseptet at det fungerte tok fem år,“ sier han. „Inntil vi dro til Manchester, var det fortsatt en følelse av“ hva er denne hendelsen og hva er poenget med det? „Fra klubbene.Det var ikke en problemfri fødsel, det var smertefullt, men da vi kom til Manchester var det øyeblikket alle besluttet at dette kunne fungere som et konsept. Det var første gang det virkelig klikket. „Tre rette år på Etihad Stadium mellom 2012 og 2014 foreslo arrangementet hadde funnet sitt hjem: selv Unibet publikumstallene støttet det opp. Da Manchester City kunngjorde at bakken ikke ville være tilgjengelig i 2015 på grunn av ekspansjonsplaner, var det spenning om hvor Magic Weekend ville gå neste gang.Coventry og en retur til Cardiff ble begge møtt, men det var St James ‘Park som vant rettighetene til å være vert for det i fjor: og få kunne ha spådd suksessen som fulgte.

„I fjor var det beste vi har hatt, sier Castleford kaptein, Michael Shenton. „Det var noen fantastiske spill og et flott svar fra folket i Newcastle, og jeg elsker å komme tilbake hit. Hvis de vil ha oss tilbake igjen, ville vi være dumme å tenke på å gå noe annet sted. Det Energybet merker hver boks i øynene mine. Det er ganske perfekt. “

Newcastle brakte enestående suksess. Kommunalbestyrelsen sier at det tok mer enn 4 millioner pund av ekstra inntekter til byen, med hotellbelegg så høy som 99% i helgen.Tallene fra RFLs perspektiv var like imponerende, med en rekordmengde på over 67 000 som deltok på begge dager. Så hva er håpene for 2016?

„Det ville vært fint å slå den 70 000 barrieren,“ sier den midlertidige Super League daglig leder Mark Foster. „Vi er foran hvor vi var i fjor, noe som er grunn til å være optimistisk.Vi har til hensikt å slå fremmøteposter igjen i år. „Som det har vært i mange år er det en debatt om hvor mange spill spillerne blir tvunget til å spille, men for Hull-kapteinen, Gareth Ellis – hvem spilte i den første magiske helgen i 2007 – å bli kvitt dette arrangementet ville gjøre lite for å løse det dilemmaet. „Om vi ​​spiller for mange spill eller ikke, går det for debatt, men jeg tror ikke å ta Denne løsningen er svaret, sier han. „Det er noe å se frem til for fansen, men også spillerne. Muligheten til å være på et stadion som St James ‘Park, hva er det ikke å like? “

Heldigvis er Ellis, Wood enig. „Jeg er usannsynlig å forestille meg en liste over fixturer uten Magic Weekend nå,“ sier han.Rådet er fast bestemt på å gjøre det til et hat-trick neste år, men når det kommer til neste, er det lite tvil om at arrangementet er her for å bli.

Det er en grunnleggende del av kalenderen vår, sier Wood. „Når du reflekterer over det, tror jeg ikke vi har gjort så ille.“

Rate the review