Afrikanske nasjonale mesterskap i Bet365 gir hjemmep talent en sjanse

Få i Europa er kjent med African Nations Championship (CHAN), og mange kan ta alarm på utsiktene til alt som ligner det toårige Afrika Cup of Nations, som har en tendens til å være skadet for å utvinne store navnespillere fra sine klubber på en kritisk tid i sesongen.Men CHAN, hvis fjerde utgave begynner på lørdag når Rwanda spiller Elfenbenskysten i Kigali, er utelukkende Bet365 bestrøket blant spillere fra de innenlandske ligaene i landene de representerer – noe som betyr at Yaya Touré ikke kommer til å være i sikte hvis elefantene løfter troféet den 7. februar, og heller ikke vil Odion Ighalo ødelegge Watfords posisjon hvis Nigeria løper dypt inn i 16-turneringen.

“Det åpner døren for ligaer for å fremme sine spillere og til slutt bidra til å forbedre landslaget,” sier Rwanda sjef Johnny McKinstry, en ung nordlig irsk mann som tok jobben i fjor etter å ha imponert i en vanskelig situasjon med ansvar for Sierra Leone.

Hvis tanken på en internasjonal konkurranse som nesten er berømt av kjente navn, virker rart, så er det verdt å huske på at når svinger av kontinentets fotball talent har Bet365 blitt båndet til Europa og utover i en handel som bare akselererer, ligger rumpen i stor grad forsømt.Det er stadig vanlig at en afrikansk spiller som flytter til utlandet, ikke har oppstått i sin innenlandske liga i det hele tatt. En spredning av akademier, særlig de som er basert i tradisjonelle vestafrikanske kraftverk som elfenbenskysten, Ghana, Senegal og Nigeria, har erstattet den tradisjonelle utviklingsmetoden, og fotballspillere blir ofte flyttet uten å debutere i ligaer som i noen tilfeller er anfekt til nærliggende apati. Bare 74 av 368 spillere i fjorårets Cup of Nations ble registrert med klubber fra sitt hjemland.

CHAN, som først ble holdt i Elfenbenskysten i 2009, søker å hjelpe de som har gått gjennom sprekkene, eller kanskje har utviklet seg senere, og hjelper dem med å bygge bro over gapet til internasjonal fotball.Det tjener også et verdifullt formål for Bet365 odds bonus uten innskudd mindre nasjoner som Rwanda, hvor den store virksomheten til å pleie spillere ennå ikke har tatt tak i og de fleste fortsatt spiller i – godt støttet, av afrikanske standarder – lokal oppsett. Bare fem av McKinstrys senior nasjonalt lag spiller i utlandet, to av dem i Europa.

“Den tradisjonelle mellom- eller midtvekt har en tendens til å gjøre det beste i CHAN,” sier McKinstry av en konkurranse som tidligere ble vunnet av Kongo, Tunisia og Libya. “For de landene som ikke har disse akademiske strukturer i partnerskap med europeiske klubber og byråer, er det en flott mulighet.” For oss er det en viktig stepping stone mot Cup of Nations. Vi har seriøse ambisjoner om å kvalifisere for den neste [i Gabon et år fra nå], så dette får spillerne til det turneringsmiljøet.I Afrika blir CHAN tatt så alvorlig som Cup of Nations. ”

Det gir også utsiktene for å være vert for en cup of nations et skritt nærmere. Folkemordet i 1994, som drepte omtrent 800.000 mennesker – hovedsakelig fra Tutsi-minoriteten – har vektet tungt på oppfatningen av Rwanda, og regjeringens nåværende president, Paul Kagame, har kommet under betydelig undersøkelse fra menneskerettighetsorganisasjoner. Men landet er ombygging av seg selv som en av Afrikas mer progressive stater, med korrupsjon håndtert spesielt anstrengende, og hosting av store sportsbegivenheter er bestemt knyttet til Kagams visjon om å gjøre Kigali til et østafrikansk forretningshub som er knyttet til Singapore.Hvis en positiv kom fra den kontroversielle Cup of Nations i Ekvatorial Guinea, var det at et lite land med tettsittende stadier kunne sette på et show som til tider følte seg mer levende og autentisk fordi det ikke ble holdt på kostnadskrevende steder med lite Forventet fremtidig bruk. “I fjor åpnet kanskje døren for land som ikke måtte bygge fire 30 000-seters grunnlag at de aldri skal bruke, sier McKinstry. “Hvis en nasjon kan være vert for en vellykket CHAN, er det bare ett eller to trinn fra å kunne holde en vellykket Cup of Nations, og det ville være enormt for fotball i regionen hvis Rwanda i løpet av 10 eller 12 år kan gjøre det .

Østafrikansk fotball, lenge sett som kontinentets fattige forhold, kan sikkert gjøre med den slags boost, men appetitten til CHAN er sterk nok til å fortsette med nå.Om lag 35 000 tilskuere vil pakke inn i Kigali’s Stade Amahoro på lørdag, og salget på de tre andre spillestedene har vært sterk, kanskje assistert av at Rwanda har fraviket visumavgift for de som kommer fra utlandet. Kamerun, Marokko og et nigeriansk lag trent i søndag Oliseh er blant de andre langvarige big-hitterene som deltar, og turneringens sammensetning, bestemt gjennom en kvalifiserende konkurranse som 42 land gikk inn, ser ikke så langt bort fra en typisk Cup of Nations-oppstilling.

CHANs potensial som et alternativt avlsmiljø for talent er i ferd med, og antall speidere som deltar vil være høyere enn noensinne. McKinstry har allerede blitt kontaktet av byråer som representerer klubber i Tyskland og Sverige for å spørre hvilken av hans Rwanda-spillere som er verdt å holde øye med denne måneden.Den fremtredende Dinamo Zagreb og Algeria fremover, El Arbi Hillel Soudani, ledd i 2011-turneringen, og antall spillere hvis karrieremuligheter er forbedret av CHAN, kan forventes å vokse.

Der er paralleller mellom CHAN og Uefa Nations League, som vil begynne i 2018 over et langsiktig format.Sistnevnte vil ikke være begrenset til lokalt baserte spillere, men begge har blitt utviklet for å styrke et kontinentets styrke i dybden, og kamper vil telle mot FIFA-rangering, om enn vurdert som vennskap.

Inne i stadier, vil disse overvejelsene være sekundære til mer viscerale bekymringer. “Stedet vil være på feberhøyde,” sier McKinstry, og man kan bare forestille seg scenene i Kigali hvis Rwanda og kongoleserne skulle gjenta sisthelgers møte i det som ville være en ekstraordinær final.Mens CHAN er utformet for å gjenopplive flagging innenlands fotballkulturer og slå sammen parallelle trender av utvikling, bør det tjene som en påminnelse om at Afrika er langt mer enn bare en handelspost for sporten, og som – i likhet med enhver annen turnering – følelsene som omgir seier eller nederlag vil noe annet enn de som ser på.

Rate the review