Jürgen Klopp: ‘Sir Alex Ferguson är Bet365 i fotboll’

Jürgen Klopp har beskrivit Sir Alex Ferguson som “John Lennon of Football” och förmodligen den bästa chefen som spelet har sett före sitt första möte med Manchester United. Frågan: Klopp v Van Gaal…har Manchester Uniteds chef blivit kvar ? .

Ferguson erkände att han var orolig för att Klopp återupplivade Liverpools Bet365 förmögenheter när den tyska tränaren var utnämnd som Brendan Rodgers efterträdare förra året. Den ömsesidiga respekten mellan paret var uppenbart som Liverpool-chefen välkomnade Fergusons oro, men erkände att han fortfarande skulle motivera det på Anfield. Klopp sa: “Jag hade några riktigt bra ögonblick med Sir Alex. Det är en stor ära att prata med Sir Alex. För en chef är det nästan det bästa du kan göra, att sitta där och lyssna.Jag behövde 10 minuter för att Bet365 förstå vad han sa och då var det OK. “Kanske är han den största någonsin, John Lennon i fotboll eller något liknande. Från min sida är det en stor respekt. Vad han gjorde i sitt liv som chef är inte lätt för någon annan att göra det.

“Vad sa han om mig? Jag vet inte. Jag tycker att det var positivt eftersom vi hade en bra tid tillsammans. Det är bra att han är orolig men jag måste bevisa det. Vi behöver lite tid. Vi kan göra ett stort steg men inte det största steget. Det är Man United, det finns Bet365 nog att tänka på.

“Det är ett speciellt spel för mig, spelarna och klubben. Jag tyckte om atmosfären mot Arsenal men vi kan göra det bättre.Alla som var på arenan på onsdagen, om han eller hon kan få biljetter igen gör det igen. ”

Liverpool värd United på Anfield på söndagen i det första mötet på sidorna under Klopp med besökarnas sjätte i bordet, tre poäng framför den nionde placerade Reds. Facebook Twitter Pinterest Ferguson bildade en vänskap med en annan Liverpool-chef Gérard Houllier.Fotograf: Hugh Thompson / PA

Fästningen har blivit märkt av fientlighet de Bet365 spelbolag bonuskoder senaste åren men det är inte ovanligt att cheferna slår av det.

Ferguson besökte 2001 Gérard Houllier i sjukhus efter franskmannen genomgick hjärtkirurgi och det var inte okänt för den tidigare Liverpool-spelare Matt Busby att dela en lagledare med sin medarbetare Bill Shankly efter att paret bildat ett ömsesidigt skotskt beundringssamhälle på 60-talet.

Ferguson kommer givetvis att ha lika mycket inflytande på söndags spel som den tidigare Beatle och trots Louis van Gals problem vid Old Trafford insisterar Klopp att nuvarande United kommer att utgöra ett formidabelt test på Anfield.

Liverpool manager, som stod inför Van Gaal som Bayern München-tränare under sin tid på Borussia Dortmund men aldrig konkurrerat mot United, sa: “Jag är inte för nära med nyheter om United.Louis van Gaal är en av de mest framgångsrika cheferna i världen. Han har vunnit många titlar, inte bara i Tyskland. Han har en speciell idé om fotboll och vi måste respektera honom som motståndare.

“Vi har träffat några gånger och haft några intensiva spel. Vi vill båda vara framgångsrika och båda måste arbeta för att komma dit. Det är en annan idé om fotboll men jag skulle inte säga att man är en bättre idé. Vi har liknande besittning i spel som jag tror men vi är olika karaktärer. Han är mer erfaren, jag är lite mer livlig på sidelinjen som kanske inte är bra. Den goda nyheten för alla är att det inte är en-mot-en, Jurgen Klopp mot Louis van Gaal.

Ett spel mot Man United är lite som Dortmund mot Schalke.Det är viktigt för bordet, vi är nära varandra och båda behöver poängen att hålla sig nära toppen av bordet, men det är Manchester United. Det skulle inte vara viktigt för bordet om vi hade en 20 poäng ledning överst men det här spelet skulle vara viktigt fortfarande. Jag älskar Derbies för att vara ärlig. Det är saltet i soppan. De är de bästa matcherna att utföra. “Facebook Twitter Pinterest Matt Busby, en tidigare Liverpool-spelare, var en stor beundrare av Bill Shankly.Foto: PA

Klopp erkände att en del av en chefs jobb är att producera underhållning på planen – inte något som har associerats med United under sin nederländska tränare den här säsongen.

“I är en fotbollsfans och som fan om jag tittar på fotboll jag vill bli underhållen, tillade han. “Det är inte alltid möjligt, ibland måste jag hitta andra skäl för att titta på fotboll, men det är en av viktigaste sakerna för att du bara är här för att du är intresserad av det, du är intresserad av att det är ett perfekt spel enligt min åsikt . “Jag sa efter Arsenal-spelet gillar jag inte 3-3 för mycket, men när spelet är över tycker alla om det, en hel del åtgärder i det, många mål – det är vad det gör borde vara.Det skulle inte vara samma spel om folk gick in på arenan och tänkte bara på taktik, som den här spelaren behöver flytta tre meter kvar, eller fyra meter till höger.

Fotboll är inte det mest komplicerade spelet i världen. Jag gillar fotboll på grund av de ögonblick du kan njuta av – det är inte bara ett perfekt mål, det är en perfekt utmaning, header, atmosfär på arenan, det är vad jag gillar i fotboll och det är vårt jobb att göra det så ofta som möjligt .

Liverpool har inga nya skada problem efter onsdagens drag mot Arsenal, deras chef bekräftas. Daniel Sturridge är skadad.

Rate the review